Thaise kippensoep



Ingrediënten:

 

1 eetlepel plantaardige olie
1 teen knoflook, fijngehakt
2 kipfilets, elk circa 175 gram, in stukjes
1/2 theelepel gemalen geelwortel
1/4 theelepel pikante chilipoeder
75 gram kokoscrème (santen
9 deciliter hete kippenbouillon
scheutje vers citroensap
2 eetlepels pindakaas met stukjes
50 gram dunne eiermie, in stukje gebroken
1 eetlepel gehakte verse koriander
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gedroogde kokos en 
1/2 verse rode chilipeper; ontzaad en fijngehakt, ter garnering


 

Bereiding:


Verhit de olie in een grote pan en fruit er de knoflook 1 minuut in. Voeg de stukjes kipfilet en de specerijen toe en roerbak nog 3 tot 4 minuten.
Verkruimel de kokoscrème in de hete kippenbouillon en roer tot de kokos volledig opgelost is. Giet dit mengsel over de kip en voeg het citroensap, de pindakaas en de eiermie toe.
Leg het deksel op de pan en laat de inhoud circa 15 minuten sudderen. Schep er de lenteui en verse koriander door en breng royaal op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten sudderen.
Doe intussen de gedroogde kokos en de chilipeper in een kleine koekenpan en roerbak circa 3 minuten tot de kokos goudbruin is.
Schep de soep in individuele soepborden en strooi er ter garnering de gebakken kokos en chilipeper over.