| |
Balti Kip
*)
Balti Masalapasta: |
|
 |
Rooster 4
eetlepels korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, 2 verkruimelde
kaneelstokjes, 2 theelepels venkelzaad, 2 theelepels zwart mosterdzaad,
2 theelepels kardemomzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 6 kruidnagels, 4
laurierbladeren en kerriebladeren in een koekenpan. Laat het mengsel
afkoelen. Maal het in een vijzel tot een poeder. Voeg 4 theelepels
knoflookpoeder, 4 theelepels kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 1 1/2
theelepel chilipoeder en 2 1/2 deciliter azijn toe. Verhit 2 1/2
deciliter olie in een pan, voeg de pasta toe en roerbak hem 5 minuten.
Giet de masalapasta in warme, gesteriliseerde potten. |

|