Bebek menyatnyat
(kerrieschotel met eend)


IngrediŽnten:


1 eend of hele kip van circa 2 kilo
 2 liter kokosmelk
2 stengels sereh, gekneusd
2 salamblaadjes
1 eetlepel zout
1 theelepel zwarte peperkorrels, gemalen
gebakken sjalotten als garnering
Specerijenmengsel:
12 sjalotten, gepeld en gesnipperd
6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
4 rode chilipepers, fijngehakt
2,5 centimeter laos, geschild en fijngehakt
2,5 centimeter kentjur, geschild en fijngehakt
5 centimeter verse kurkuma, geschild en fijngehakt
2 theelepels koriander, gemalen
3 kemirinoten
1 theelepel gedroogde garnalenpasta
1/4 theelepel zwarte peperkorrels, gemalen
snufje versgeraspte nootmuskaat
2 kruidnagels
3 eetlepels olie


 

Bereiding:


Snijd de eend in 12 stukken en dep ze droog.
Pureer alle ingrediŽnten van het specerijenmengsel, behalve de olie.
Verhit de olie en bak het specerijenmengsel 2 minuten.
Voeg de stukken eend toe, draai het vuur hoger en bak het vlees 3 minuten aan onder regelmatig omscheppen.
Voeg de kokosmelk en de andere ingrediŽnten behalve de gebakken sjalotten toe en laat het gerecht onafgedekt sudderen tot de eend mals is en de saus bindt.

Garneer met gebakken sjalotten en serveren met witte rijst.