Curry van groentepapaja en bataat



IngrediŽnten:




 

50 gram uien
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras (15 gram)
2 rode chilipepers
20 gram verse gemberwortel
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel fijngehakte koriander
1 eetlepel plantaardige olie700 gram bataten (of gewone aardappelen)
600 gram groentepapaja's of onrijpe papaja's
300 gram doperwten (150 gram gedopt gewicht)
3 deciliter groentefond
4 deciliter kokosmelk
1 theelepel zout
30 gram versgeraspte kokos


 

Bereiding:


Pel de uien en knoflook en hak ze fijn.
Snijd het citroengras in dunne ringetjes.
Halveer de chilipepers, verwijder het zaad en bak de chilipepers dan fijn.
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
Wrijf de uien, tenen knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, zwarte peper en koriander fijn in een vijzel.
Schil de bataten en snijd ze vervolgens in blokjes van 1,5 centimeter.
Schil de papaja's, snijd ze doormidden en lepel het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Dop de erwten, blancheer ze kort in lichtgezouten water en spoel ze dan af onder de kraan.
Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak hierin het specerijenmengsel ongeveer 3 minuten.
Voeg de blokjes papaja toe aan het specerijenmengsel. Schenk de groentefond en kokosmelk erbij en roer alles voorzichtig door elkaar.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
Voeg vervolgens de blokjes bataat toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de doperwten 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met zout.
Rooster de kokos in een voorverhitte koekenpan met anti-kleeflaag goudbruin.
Schep de curry naar wens in diepe borden of kommen en strooi de geroosterde kokos erover.
Basmatirijst past hier uitstekend bij.