Gulai Telur
(Padang eieren in kokosmelk)


IngrediŽnten:

 

8 hardgekookte eieren, gepeld
1 eetlepel tamarindewater
zout naar smaak
gebakken sjalotten als garnering *)
Specerijenmengsel:
5 sjalotten, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook
4 kleine chilipepers, fijngehakt
2,5 centimeter gember, geschild en fijngehakt
1 centimeter verse kurkuma, geschild en fijngehakt
2,5 centimeter laos, geschild en fijngehakt
500 milliliter kokosmelk
1/2 kurkumablad, in stukjes gescheurd (indien gewenst)


 

Bereiding:


Hak de ingrediŽnten voor het specerijenmengsel grof. 
Schenk de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Voeg het specerijenmengsel, het kurkumablad en de eieren toe. 
Laat alles zachtjes sudderen tot de saus indikt.
Voeg tamarindewater en zout toe en laat alles nog 1 minuut sudderen.

Garneer met gebakken sjalotten.