De Indiase keuken


In de Indiase keuken staan de kruiden en specerijen centraal, die tot masala's gemalen worden, aromatische mengsels die voor elk gerecht opnieuw gemaakt worden.
De verscheidenheid van gerechten weerspiegelt de religieuze, culturele en geografische verschillen in de landen. In Noord-India wordt veel vlees gegeten: curry's, tikka's en kofta's met vers brood dat in de saus gedoopt wordt. De gerechten uit het zuiden zijn voornamelijk vegetarisch, heet en kleurrijk. Voor religieuze en culturele gebeurtenissen worden speciale gerechten bereid, van een feestelijke pan biriyani met saffraan tot kokosgebakjes.


Soepen en vooraf:

 

Kip kofta balti met panir   

 

 

Vlees en gevogelte:
 

Kip Tandoori

Varkensvindaloo

Balti kip
Kip Biryani   
Kip met rode kerriepasta en bamboescheuten   
Balti lamsvlees met spinazie   

Bhoona Gosht

Keema Kofta (kruidige gehaktballetjes)
Murgh Tikka (kipspiesjes)
Murgh Moelho (kip-kerrieschotel)
Palak Jhost (lamsvlees met spinaziesaus)