De Indonesische Keuken


De Indonesische Keuken is rijk en gevarieerd en weerspiegelt de diverse invloeden die het land en zijn geschiedenis gevormd hebben.
De Indonesische Keuken combineert hete pepers, kruiden en specerijen met zoete kokos, palmsuiker en pinda's, zure limoenen, citroengras en tamarinde.
De gerechten worden vaak geserveerd met kommetjes sambal en pikante bijgerechten van kokos, lombok en garnalenpasta.



Soepen en vooraf:


Tamarinde-groentesoep   

 


Vlees- en gevogelte
:


 

Rendang (rundvlees gerecht)

Saté babi ketjap (varkensvleessaté)   

Sateh sapi (rundvlees sate)

Gulai telur (padang eieren in kokosmelk)

Bebek menyatnyat (kerrieschotel met eend)

Balinese kruidige eend    

Babi ketjap (in ketjap gestoofd varkensvlees)

Kelia sumatera (sumatraanse rundvleeskerrie)


Bijgerechten
:


 

Bawang Goreng (gebakken sjalotten)