De Japanse keuken


De Japanse keuken is zowel een lust voor het oog als een streling voor de tong.
De gerechten worden fraai gepresenteerd en er worden alleen verse ingrediŽnten gebruikt. 
De Japanse keuken gebruikt weinig specerijen. Koks laten liever de natuurlijke smaak van de afzonderlijke ingrediŽnten tot hun recht komen. De karakteristieke smaak van Japans eten is afkomstig van dashi, een bouillon van gedroogde vis en zeewier, de rijstwijnen mirin en sake en de drie sojabonenproducten miso, tofu en Japanse sojasaus.


Soepen:

 
Dashi I  
Dashi II  
Tofu to negi no miso shiru (miso-soep met tofu en prei)   
Kaminari jiru (gebonden groentesoep met tofu)   
Ozoni (gebonden nieuwjaarssoep met kip en rijstkoekjes)    
Tamago to kinusaya no suimono (soep met eidraadjes en peultjes)   

 


Vlees en gevogelte:

 

Sushi

Sukiyaki

Kip Yakitori

Tsukune (kipburgertjes met teriyakisaus)

Teriyaki Suteki (runderlende teriyaki)
Gyuniku to broccoli no itame-ni (gesmoord rundvlees met broccoli)   
Tori Saka Mushi No Goma (in sake gestoomde kip met sesamsaus)
Chikuzen-ni (gestoofde kip uit Chikuzen)   
Buta no kaku-ni (gestoofd varkensvlees uit Nagasaki)   
Ton-Negu No Teriyaki (teriyaki varkensrolletjes)