Verhit de
olie in een koekenpan en fruit hierin de uitjes en knoflook glazig.
Rooster
vervolgens de koriander, kurkuma, kerriebladeren en chilipepers 1 tot 2
minuten mee.
Voeg dan
de kokosmelk en groentefond toe en laat alles ongeveer 15 minuten
trekken boven een laag vuur.
Maak de
mango's schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Pel de
bananen en snijd ze in schuine plakjes van circa 1,5 cm dik.
Halveer de
paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in ruitjes
van 1 cm. Kook de paprika 3 minuten mee met de saus.
Voeg de
stukjes mango en banaan toe en laat de curry nog 5 minuten zachtjes
koken.
Breng hem
verder op smaak met zout en peper.
Bestrooi
hem met de kokos en dien onmiddellijk op.
Tip:
Kleine
appelbananen zijn het lekkerst voor in een curry.
Gebruik geen bakbananen of de minder zoete groentemango's, maar de
gewone vruchten, zij het in onrijp, harde toestand.