De Thaise Keuken


Elk Thais gerecht vormt een verfijnd evenwicht tussen krachtige smaken.
De soepen en de curry's zijn tegelijk zoet en zuur, met rinse tamarinde, hete pepers, pittige limoenblaadjes en handenvol basilicum, koriander en munt.
Ook Thailand heeft bereidingswijzen en ingrediŽnten uit andere landen overgenomen: roerbakken en stomen uit China, specerijen uit India.
De smaken van de Thaise keuken zijn echter uniek.


Soepen en vooraf:

 

Pho-Pbia (Thaise loempia's)

Mah Ho (vleesballetjes op ananas)

Pbo-Pbia Saweuy (rijstpapier rondjes)

Kung Sai (pikante garnalen)

Miang Kai (kipfilet op slablaadjes)

Kung Thord (gefrituurde garnalen)

Khao Niaw Sod Sei (gevulde kleefrijstballetjes)

Viskoekjes met komkommerrelish   
Thaise kippensoep   

Kai Tom Khing (kippensoep met citroengras)

Kuoy Tiau Nam Mu Deng (rijstmiesoep met rood vlees)


Vlees en gevogelte:

 

Krokant gebakken kip

Gesmoorde ossenhaas met spinazie en prei

Gaeng Ped Moo Kab Tua (Varkensvlees met chilipasta en sperzieboontjes)

Moo Brio Wan (zoetzuur varkensvlees)

Gaeng Mussaman (Mussaman rundvleescurry)

Kai Yad Sai (gevulde omeletten)

Rundvlees in oestersaus      

Nua Pad Prik (pikante biefstuk)

Kai Pad Bai Gra Prou (kip met basilicum en chilipepers)

 

 

Sausen en kruidenpasta's:

 

Nam Rpik Gaeng Mussa (Mussaman currypasta)an