Pho-Pbia Saweuy
(Rijstpapier rondjes)


IngrediŽnten:


100 gram rettich
1 bakje zoetzure pikante saus
500 gram middelgrote rauwe garnalen, ongepeld
200 mager half om half gehakt
3 eetlepels lichte sojasaus
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel maizena
50 gram ongezouten cashewnoten
2 takjes verse koriander
8 rondjes rijstpapier van 20 cm doorsnee
4 eetlepels sesamzaad
1 eiwit
0,5 liter plantaardige olie om te frituren.
Ter garnering verse ananas, slabladen


 

Bereiding:


Schil de rettich, snijd hem in schijfjes en vervolgens in staafjes. Roer deze staafjes rettich daarna door de zoetzure pikante saus.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Was de garnalen en hak ze fijn. Maak het gehakt aan met de gehakte garnalen, sojasaus, peper en maizena.
Hak de cashewnoten grof, Was de koriandertakjes, dep ze droog en hak ze fijn. Laat de blaadjes rijstpapier 30 seconden weken in heet water tot ze zacht zijn. Leg ze dan op een werkvlak. Verdeel het gehaktmengsel over 4 blaadjes en spreid het uit tot 1 cm van de rand.
Let op dat het rijstpapier niet uitdroogt. Leg dus telkens 2 rondjes op het werkvlak. Breng op het ene een kwart van de vulling aan, binnen een rand van 1 cm. Bestrooi de vulling met de gehakte noten, het sesamzaad en koriandergroen. Bestrijk de rand van het tweede rondjes met eiwit, leg het dan over de vulling en druk beide randen stevig op elkaar. Werk de andere velletjes op dezelfde manier af.
Verhit de olie in een grote pan boven een matig vuur. Doe de rondjes om de beurt met een schuimspaan in de pan en bak ze aan iedere kant in 1 minuut goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd ze in acht partjes en serveer ze ten slotte met de rettich in zoetzure pikante saus.